Valokuvakahvilan kuvablogi
31.12.2010
Onnellista Vuotta Uutta 2011!

kuva kuva


Vuoden viimeinen päivä lähestyi loppuaan ja tähdet laskeutuivat maan päälle.
Metelin kera :-)
20.11.2010
Luonnon muotoja

kuva

kuva

kuva

kuva


Hyinen pohjoistuuli puhalteli Näsijärven selältä, kun kävin kameran kanssa katsomassa 'jäätilannetta'. Eihän siellä tietty mitään jäätä vielä ollut kuin rantakivikossa, mutta sekin vähä oli kyllä hienosti muotoutunut luonnon oman muotoilijan toimesta.
Paluumatkalla törmäsin tilhiparveen ja yksi linnuista jäi sopivasti poseeraamaan syömäpuuhiensa ohessa.
24.10.2010
Joutsen

kuva kuva


Usvainen syyssunnuntai ja päiväkävelyllä Tahmelassa Pyhäjärven rantaraitilla. Yksinäinen joutsen haki vielä purtavaa järven pohjasta. Liekö tämän kesän poikuetta kun yksikseen hengaili.
Jälkimmäinen kuva on 3,5 kertaisesti suurennettu jälkikäsittelyssä.
9.10.2010
Syyslehdet

kuva

kuva


Pyhäjärven rannalla etsimässä syksyn värejä. Löytyihän niitä.
3.10.2010
Helminauha

kuva


Syksyn viimeisiä hämähäkin kutomuksia pihapiiristä. Makrokuvauksen haasteet tulivat taas eteen ja terävyysalueen saaminen sopivaksi olikin vaikeaa. Runsaalla himmennyksellä saa kyllä koko verkon teräväksi, mutta silloin taas tausta alkaa nousta kuvaan mukaan häiritsevänä. Tuossa otosten paras kompromissi.
30.9.2010
Pensar 18.-19.9.2010

kuva kuva

kuva kuva


Kuvausretkellä saaristomerellä Pensarin saarella. Sääennusteet antoivat odottaa pahempaa keliä, kuin mitä todellisuus sitten olikaan. Iltakuvaus meni sateen vuoksi ns. ohitse, mutta sään seljettyä yöllä kokeiltiin pitkä valotusajan kuvailua kuutamossa ja aamulla suoritettiin normi auringonnousukuvaukset (vaikka aurinko olikin ehkä juuri väärällä puolella saarta..).
11.9.2010
Tintti ja Omppu

kuva


Sateinen aamu ja märkä tintti puunoksalla vahtimassa löytämäänsä omenaa. Kyllä niille ovat omenat maistuneetkin - onneksi muutama riitti itsellekin :-)
16.8.2010
Tampere Airshow 15.8.2010

kuva

Kiireellä sunnuntaina iltapäivällä kohti Pirkkalan lentokentän länsipäätä. Ajattelin, että sieltä metsän siimeksestä saa rauhassa katsella ja kuvailla lentonäytöksen loppuhuipennusta. No, saman idean oli saanut muutama muukin..
Mutta sekaan sopi ja hyvin kerkesin ottaa kuvia P-51 Mustangista ja parista nykyaikaisemmasta hävittäjästä.
Ylläolevan kuvan kautta pääsee katsomaan parhaita otoksia. 70-200mm zoomi oli kyllä hieman lyhyt putki moiseen hommaan, mutta riittävällä osasuurennoksella näkee sentään jotain yksityiskohtia.
Harmi, että koneitten ääntä ei saanut taltioitua.
1.8.2010
Vatussa

kuva

kuva


Ja taas on se aika vuodesta. Perhe kerää vattuja ja minä heilun kameran kanssa siinä mukana. Tälläkertaa poikkeuksellisesti tuli meikäläisenkin poimittua jopa 3 mukia täyteen.. Puitteet Hämeenkyrössä on hienot ja kelikin suosi. Niin ja vatuthan poimittiin sivistyneesti marjatilan hienosti hoidetuista puskista :-)
23.7.2010
Galleria - Normandia 25.6.-2.7.2010

kuva

Viimeinkin sain aikaiseksi laittaa hieman kuvia kesäkuun Normandian reissulta tuonne Galleriat -osioon (ylläolevaa kuvaa klikkaamalla pääsee galleriaan). Alkupään kuvat ovat Cabourg-nimisestä kaupungista, jossa majapaikkamme sijaitsi. Loput kuvat ovat sitten D-dayn maihinnousun eri muistopaikoista ja museoista. Paljon muitakin kuvia tuli otettua, mutta tuolla nyt muutamia.
27.6.2010
Colleville sur Mer - Omaha Beach

kuva

kuva

kuva

Amerikkalaissotilaiden hautausmaa Ranskan Normandian rannalla.
Yli 9300 marmoriristiä - vaikuttavaa.
Alin kuva: Näkymä Omaha Beachille - yhdelle maihinnousun näyttämöistä.

Kesälomaviikko tälläkertaa hieman toisenlaisissa maisemissa. Kunhan saan kuvat ojennukseen, laitan tänne niitä muutaman lisää.
22.-23.5.2010
Repovesi

kuva


Perinteisellä kevätkuvausretkellä tälläkertaa Repoveden kansallispuistossa. Paikka sijaitsee Kouvolan ja Mikkelin välissä ja on luonteeltaan kallioista korpimaisemaa, jota rikkoo jyrkkärantaiset vedet. Retkeilyreitit ovat profiililtaan haastavat - paljon nousuja ja laskuja. Ainakin rinkka selässä liikkuessa välillä otti voimille.
Varsinaiseen valokuvaamiseen säät olivat hieman huonot. Lauantaina paistoi aurinko (lue: liian jyrkkä valo) ja sunnuntaiaamuna oli taas lähes täysi pilvipeite (lue: liian lattea valo), joten mitään ihmekuvia ei reissulta kertynyt. Mutta kuvaaminen ei onneksi ole näitten reissujen pääjuttu, vaan retkeily hyvässä seurassa, kahvittelu nuotiolla ja luonnossa oleilu.

Lisää reissun kuvia löytyy täältä: Repovesi kuvia

Tietoa kansallispuistosta löytyy täältä: Luontoon.fi - Repovesi
18.5.2010
Käyn pellon laitaa..

kuva

kuva

Pellon laitaa kävellessä ilta-auringon paisteessa, oljenkorret näyttivät kultaisen hehkunsa.
Oli siellä joku muukin kasvi. Mikä lie horsma.
16.5.2010
Murkut omenapuussa

kuva kuva

Huomasin pihan omenapuuta tutkiskellessani, että muurahaiset olivat ottaneet vallan siellä. Ajattelin ikuistaa kaverit kennolle, laitoin 100mm makron kiinni runkoon ja rupesin kuvaamaan. Kohteet olivatkin yllättävän haastavia makrokuvaukseen - erittäin kapea terävyysalue ja vilkkaasti liikkuva olento on hieman huono yhdistelmä.
No, joissakin otoksissa sattui osumaan edes jonkinverran kohdalleen.
9.5.2010
Ruusu Äideille

kuva

Hyvää Äitienpäivää kaikille Äideille!
25.4.2010
Sinivuokko

kuva

Lenkillä tuttuja reittejä pitkin Lumixi matkassa. Pellon keskellä pienessä metsäsaarekkeessa näkyi sitten jo selvät kevään merkit sinivuokkojen muodossa. Kolme kuukautta takaperin maisema näytti hieman toisenlaiselta kuten päiväkirjamerkinnästä tammikuulta näkyy:
Päiväkirjamerkintä 24.1.2010

On se hienoa tuo Suomen luonnon monimuotoisuus!
18.4.2010
Kaukajärven kevättä

kuva

kuva

Jäässä on vielä Kaukajärvikin. Harmittaa, kun alempaa kuvaa ottaessa en huomannut lumirakeitten jälkiä linssissä. Kuvamanipulaatiolla saisi niitten näkyvyyttä vähennettyä, mutta enpä taida moiseen vilunkiin ryhtyä lainkaan :-)

Kuvat otettu Lumixilla. Siinä on tuo kuvasuhteen muunnos toteutettu kätevästi objektiivissa olevalla kytkimellä - ei tarvitse valikkojen tms. kautta hakea. Nuo kuvat ovat 16:9 ja 4:3 kuvasuhteilla. Lisäksi löytyy järkkäreistä tuttu 3:2. Kennon suhde on 4:3, joten sillä asetuksella käytössä on maksimimäärä pikseleitä.
17.4.2010
Musta jää

kuva

Lenkillä Näsijärven rantamaisemissa. Jäässä näytti Nässy vielä olevan - rannoilta senverran ohuesti, että kestävyyttä ei huvittanut mennä kokeilemaan. Katselin viime vuonna 16.4. ottamiani kuvia samasta paikasta ja täytyy todeta, että vaikka mennyt talvi oli poikkeuksellisen kylmä, niin kevät on ollut nopea, sillä jäät näyttivät paljon hauraammilta nyt kuin vuosi sitten.
22.3.2010
Borderri Tilli

kuva

kuva


Ystävämme Tilli the Border Terrier tuli kylään ja pitihän neidistä ottaa parit kuvat.
Ja taas 7D osoitti hyvyytensä - kuvat otettu ISO 2500 herkkyydellä. Kohinaa hillitty hieman Canonin DPP softalla. Liekö sillä mitään vaikutusta, mutta lopputulos on ihan jees. Neitikin malttoi olla senverran paikoillaan, että 1/30 sek. suljinaika riitti terävän kuvan saamiseen.
4.3.2010
Ruotsin laivalla

kuva

kuva


Talvilomalla Ruotsin laivalla. Piti sitten reissua varten päivittää 6 vuotta vanha digipokkari uudempaan, Panasonic LUMIX LX3:een. Ihan käypänen peli, ohessa pari kuvaa laivalta sisätiloista ilman salamaa otettuna. Kuvia on tunattu Panasonicin SilkyPix softalla. Harmittavaa, kun Canonin DPP ei suostu syömään Lumixin raw formaattia. Se olisikin liian helppoa - ja halpaa.

Lumixista löytyy testi dpreview.com:sta: Lumix LX3
21.2.2010
Tammerkoski pakkasessa

kuva

kuva

kuva


Kylmää, kylmää ja kylmää..
Sunnuntaikävelyllä Tammerkosken rannassa. Tälläkertaa pakkanen oli koristellut patoa omalla tavallaan.
Tunnelma oli hieman niinsanotusti kylymempi, kuin viime syyskuussa, kun patoa edellisen kerran kuvailin: Päiväkirjamerkintä 15.9.2009
7.2.2010
Liesjärvi

kuva


Talvikuvausreissu Liesjärven kansallispuistoon.
Tarinaa löytyy täältä: Liesjärvi 7.2.2010
24.1.2010
Lunta tulvillaan..

kuva


..on raikas talvisää..
Vai miten siinä laulussa sanotaankaan, mutta kyllä pitää paikkansa tänäpänä.
Sunnuntaikävelyllä Hervannan suuntaan ja matkalla oli hieno peltoaukea (teolisuusalueen vieressä), josta kuva. Paikalla oli myös pari hirveä ja otin kuvankin, mutta 10-22mm linssi ei oikein sovellu arkojen eläinten kuvaamiseen, joten vuoden luontokuva jäi tälläkin kertaa syntymättä :-)
17.1.2010
Nässy kaksi vuotta sitten

kuva


Selailin kuva-arkistojani ja pisti silmään kuva, joka on otettu Näsijärven rannasta aika tarkkaan kaksi vuotta sitten tammikuun 12.päivä.
Kun vertaan tilanteeseen tänäpäivänä, ei heti tule mieleen ilmaston lämpeneminen.
16.1.2010
Aitiopaikka

kuva


Pitkästä aikaa kamerakin taas mukana kävelylenkillä. Tälläkertaa käytiin Pyynikinkallioilla ihastelemassa ennennäkemättömän komeita lumisia maisemia. Harvoin täällä näkee tykkylumisia puita.
Luonnon taideteokset olivat innostaneet muitakin kuvaajia liikkeelle runsain mitoin...
Pyynikintornin kahvilassa käytiin munkkikaffeella - ja hyvää oli, kuten aina. Olisin ottanut kuvankin, mutta sisätiloissa veti linssin senverran huuruun, että kuvaamisesta ei tullut mitään.
Matkalla osui silmään tuo "Aitiopaikka". Siinä viehätti penkin punainen väri muuten niin värittömässä maisemassa. Ja paikkahan on oikeastikin ihan aitiopaikka.