Kuvausretki Liesjärvi 7.2.2010

kuva

Kuvausretki

Nyt jo perinteeksi (tämä siis oli jo toinen kerta) muodostunut talvikuvausretki suuntautui tänävuonna Liesjärven kansallispuistoon. Alue sijaitsee Forssasta parikymmentä kilometriä 2-tietä Helsinkiin päin. Sijaintinsa vuoksi alue on etenkin etelän ihmisten suosiossa ja tälläkin kertaa törmäsimme kahteen Helsingin suunnasta tulleeseen porukkaan, jotka olivat viettäneet telttayötä puiston teltta-alueella.

Liesjärven kansallispuistosta löytyy lisää tietoa Luontoon.fi nettisivuilta, eli täältä:
Luontoon.fi/Liesjärvi

Kuvauspäivän sää oli tyypillinen pilvinen talvipäivän sää, joten juurikaan mitään värejä luonnossa ei ollut havaittavissa. Ihan sama kuvasiko mustavalko asetuksilla vaiko värien kanssa - tuloksessa ei eroja. Lunta alueella oli keskimäärin 30cm. Metsässä oli ehkä hieman vähemmän. Pakkasta oli muutama aste, joten siinä mielessä hyvä keli verrattuna edellisviikkojen 15-20 asteen pakkasiin. Senverran kylmää kuitenkin oli, että kavereitten kameroitten akut meinasivat hyytyä. Minulla oli mukana EOS 7D, jossa akku on vielä melkein uusi ja se kestikin hyvin (latausta kuvaussession jälkeen oli vielä vajaa 90%)

Alueella oli hyvin moottorikelkoilla tehtyjä latuja, joten parhaiten liikkumaan pääsi suksilla. Kolmen hengen joukkomme olikin varustautunut liikkumiseen eri tavoin: yksi suksilla, yksi jalkapatikassa ja minä lumikengillä. Tosin meikäläisen Hong Kongista 15 eurolla ostetut lumikengät kestivät 300 metriä, minkä jälkeen ne piti jättää puun oksalle odottamaan paluumatkaa ja jatkaa etenemistä kävellen.

En tiedä vaivasiko tuleva flussanpoikanen vaiko lumessa etenemisen raskaus, mutta itse valokuvauksen saanto jäi omalta kohdaltani hieman latteaksi. Mutta toisaalta näiden reissujen hohto ei onneksi ole pelkän kuvaamisen varassa, vaan suuri merkitys on yhdessä touhuamisella ja luonnossa retkeilyllä ylipäätänsä.

Alla joitakin otoksia, joita voi ihmetellä seuraavaa retkeä suunnitellessa.

kuva
Lumikengät oksan koristeena.

kuva kuva
Talvisia rantamaisemia.

kuva
Tähtäimessä vuoden luontokuva. Tulikohan se?
(check it out: Lintula Photography)

kuva
Hetki tämän jälkeen jää petti. Mutta onneksi vain päälimmäinen kerros.

kuva
Retken kohokohta: makkaranpaistoa ja nuotiotarinoita.

kuva
..sekä tietenkin nokipannukahvit. Huomioi oikeaoppinen vaelluskengän kuivattaminen :-)